Gratis fragt på fysiske varer ved ordre over 300kr

Garnalternativer Forest Balaclava

Winter is coming

Indeholder reklamelinks 

Og i den forbindelse har jeg netop udgivet opskriften på Forest Balaclava, og jeg tænkte det var på sin plads med en god omgang garn alternativer.

Min Forest Balaclava er en løs hoodie, til dig der ikke er helt med på balaclava moden, og gerne vil prøve det af på en mere afslappet måde først. Det er en løs hue, der und jakken, ligner hætten på en hættetrøje. Den strikkes oppefra og ned, og giver derfor mulighed for at justere hvor løs du vil ahve den, ved at strikke den længere/kortere inden den samles foran og strikkes rundt. Huen er strikket i uelastisk rib, som giver den en flot struktur.

Huen strikkes på anbefalet pind 4 mm (husk strikkeprøven her) med 20 m = 10 cm. Du kan derfor også bruge disse alternativer til mange andre populære opskrifter fra nogle af de store designere. Jeg har valgt dem der bibeholder det originale udtryk bedst.

Opskriften finder du her.

Den Original udgave

Den originale udgave som jeg har strikket er også den budgetvenlige udgave, da den er strikket i Drops Flora  og Drops Kid Silk . Du skal bruge 2 nøgler af hver, og den lander derfor på den beskedne sum af 130 kr.

Selv har jeg strikket i fv 08 Brun i Flora og fv 12 beige i Kid silk

Den budget udgave er helt fin, men den kan kradse lidt.

Den Bløde udgave

Ønsker du et blødere alternativ, der stort set ikke kradser vil jeg anbefale Sandnes Sunday sammen med en tråd Tynn Silk Mohair, igen skal du bruge 2 nøgler af hver, og den kommer derfor op i 240 kr

De Mohair-fri alternativer

Skal den være Mohair fri kunne du strikke den i Knitwedo’s Falkland merino og hendes Soft silk Alpaca – Jeg vil bruge det samme, altså 2 nøgler af hver igen, så ender den i 216 kr.

Vil du helst undgå at strikke med to tråde, kan den strikkes i en enkelt tråd Double Sunday, vær dog opmærksom på at udtrykket ændrer sig og bliver mindre fluffy uden mohair. Her vil jeg vurdere, du skal bruge 3 Nøgler – så slipper du med 153 kr

Det billige alternativ i en tråd er Drops Puna – denne er også mere hairy og vil derfor bevære det origianle udtryk bedre. Om end huen stadig vil være mere chunky end originalen.  Jeg vurderer, at du skal bruge ca 3 nøgler, og så kan du altså strikke huen for blot 81kr. Dette er dermed også det billigste alternativ.

Husk altid at være Obs og lave en strikkeprøve først.

Lad mig endelig vide hvis du bruger nogle af garnalternativer, og tag mig gerne hvis du strikker huen 🙂

forest balaclava
Vil du dele dette med andre strikke-elskere?

Måske du også ville kunne lide

Garnalternativer Hopperhuen

Indeholder reklamelinks Så blev det tid til garnalternativer på Hopperhuen. Denne er faktisk sværere, da jeg har strikket min i

Scroll to Top