Gratis fragt på fysiske varer ved ordre over 300kr

Bettemandens vest CAL

I var jo overraskende mange der ville hækle med mig, hvor er det dejligt!

Lige kort om det praktiske: CAL’en kommer til at starte d 24 Oktober, og løbe ca tre uger frem. 

Man behøver ikke starte samtidig som mig, man kan gå i gang når man vil. Jeg kommer til at dele hjælpevideoer på IG i løbet af CAL’en for at guide jer så godt som muligt i teknikkerne i opskriften. 

Og ellers håber jeg bare i vil være med og dele jeres billeder under #bettemandensvestcal 

bettemandens vest

Så tænkte jeg at jeg lige ville komme med et par ord om garnvalg

Hæklefastheden i opskriften er 22 hstm pr 10 cm. Den oprindelige er hæklet i moahir by canard 1-trådet kidmohair (løbelængde 350m pr 50g) hvor man hækler med to tråde holdt sammen.

Personligt skal jeg denne gang prøve at hækle den op i den 2-trådet mohair. Det glæder jeg mig meget til at prøve.

bettemandens vest

Men jeg ville lige tippe om at man sagtens kan hækle en billigere version også, og mohair fri hvis man nu foretrækker det.

Jeg har lavet nogle forskellige hækleprøver for at demonstrere at man faktisk kan bruge stort set alt garn bare det har en løbelængde på ca 175m pr 50g, og så hækler man kun med en enkelt tråd

bettemandens vestbettemandens vestbettemandensvest

Ovenstående er hækleprøver i hhv. Drops baby merino, Drops nord og Mayflower easycare cotton merino. Alle tre giver også et super fint resultat. Men vigtigst af alt så husk hækleprøven. Drops baby merino er mere elastisk end de andre to, og den krævede jeg gik en nål op, da det naturligt blev strammere. 

Man kan også bruge andre merino uld garner, såsom Sandness Tynn merino uld, KFO Merino, Langyarns merino 150, hvis man nu ønsker en lidt bedre kvalitet til sin vest. Her skal man dog igen være opmærksom på en hækle prøve da eks. KFO løber lidt længere.

Jeg glæder mig til at se hvad i skal hækle i, og til at hækle nogle fine veste sammen med jer.

Husk i frem til d. 31 Oktober kan få rabat på opskriften med koden ‘Vestcal’. Den gælder også hvis i lægger andre opskrifter med i kurven. Opskriften på vesten finder du lige her

Obs. Indlægget indeholder reklamelinks. Det betyder at hvis i køber noget gennem mine links, får jeg en lille andel af salget. Det koster ikke jer mere, men giver mig bedre mulgihed for at holde disse CALS, og udvikle materiale til jer.
Vil du dele dette med andre strikke-elskere?

Måske du også ville kunne lide

Garnalternativer Hopperhuen

Indeholder reklamelinks Så blev det tid til garnalternativer på Hopperhuen. Denne er faktisk sværere, da jeg har strikket min i

Scroll to Top