Så kom dagen endelig hvor jeg kunne udgive opskriften på Bettemandens vest. I den anledning tænkte jeg at jeg ville dele lidt tanker om opskriften.
Så det hele startede for et godt stykke tid siden, med at jeg fik lidt garn fra Anette fra Mohair by Canard, som jeg ville bruge til at lave en vest i fri fantasi.
Da jeg først gik i gang var der utrolig meget interesse for en opskrift, men som rookie indenfor eget design, havde jeg fået gjort den meget kompliceret at hækle. Anette gav mig derfor garn til to nye styks så jeg kunne få den finpudset og udviklet en opskrift.
I mellemtiden fik jeg udgivet Bettemandens batman bluse, som er en mere simpel raglan bluse, for at øve mig i at lave opskrifter på tøj.
Opskriften på vesten er mere kompliceret, da den hækles nedefra og op, og derfor er svær at prøve på barnet undervejs – i hver fald når man sidder som designer og skal konstruere den. Den er dejlig bred i pasformen, og man skal derfor ikke være bekymret for at få lavet den for lille. Personligt er jeg nemlig mere til at tøjet er lidt for stort i stedet for lidt for lille til børn. Når man bruger så lang tid på det, skal de også kunne passe det længe.
Det næste der er med vesten, er mønstret. Man skal lige greje hvordan man hækler de der kabler, og de fleste kabler hækles rundt i mønster, men for at få bagsiden ens, krævede det at vesten kunne hækles frem og tilbage, da den splittes i toppen. Derudover trækker kabler sig sammen, så det kræver også man er meget sikker på sin hæklefasthed og laver en prøve som man blokker.
Når det først er knækket er mønstret super vanedannede at hækle, og det er spændende at der sker lidt mere.
Jeg anbefaler at hækle den i to tråde KID mohair fra Mohair by Canard, men jeg ved nogle af mine testere også har hæklet den i merino uld. Det kræver blot man laver en prøve.
Har du lyst til at prøve kræfter med vesten finder du opskriften her.