Udgivet i Skriv en kommentar

Strikke og hæklegear

knittedbagofspring, taske

Kender i det med aldrig at gå ned på udstyr?

Jeg tror jeg har fået mig en side hobby ved at strikke og hækle: nemlig at købe mig fattig i udstyr. Det gik op for mig sidste dag, da jeg sad og forelskede mig i nogle afsindigt dyre maskemarkører, og jeg kom til at se mig omkring i sofaen, og indså at hvis jeg gad samle dem sammen, så havde jeg rigeligt (hvorfor mister man altid markører alle mulige mærkelige steder?)

 

Heldigvis har jeg opdaget ebay og hvor billigt man kan få nogle af tingene der. Eller måske også lidt uheldigt, fordi jeg ofte tænker: Ej det er billigt, det må jeg eje.

Der er nogle ting jeg ikke vil gå på kompromis med i forhold til kvalitet, som f.eks. Mine strikkepinde og hæklenåle. Begge dele er jeg rigtig glad for Knitpro. I strikkepinde har jeg deres symphonie udskiftelige sæt, som er super lækkert og ikke fylder for meget. Så har jeg nogle faste rundpinde i alt mulig random, som jeg har fra hhv både min bedstemor og mor, som jeg kan supplere med hvis jeg lige mangler en ekstra eller en størrelse. Hæklenåle bruger jeg meget de knitpro limited edition i rosegold som jeg fik i adventskalender gave fra Mayflower. De ligger godt i hånden og er bare pæne at se på. Ja når jeg hækler foretrækker jeg metal, og træ når jeg strikker. Spørg mig ikke hvorfor.

 

Så er der alt det andet: sakse (ja i flertal), maskemarkører, målebånd, pindemåler, you name it. Her går jeg shop amok på ebay, og enkelte gange også i danske butikker.

Mit dyreste køb her har været mine panda pindestoppere fra hiyahiya europe. Jeg købte dem for 2 år siden, og de er faldet en del i pris siden da. Jeg har ikke kunne finde et billigere alternativ som jeg synes var pænt, og har prøvet de helt billige grimme silikone, og de falder faktisk let af i forhold til disse, så måske der også er noget kvalitet for pengene her.

Målebånd har jeg egentlig sådan et helt standard gammelt et, men har for nyligt købt en pakke der kan trækkes op som de her, for selv at hækle rundt om dem. Jeg skal blot lige finde nogle motiver jeg har lyst til at lave.

Så er der pins. Det er jo ved at blive ret hypet til ens strikketaske. Her må jeg indrømme jeg også er faldet i, og har købt to til min følgesvend, men er igen lidt nærrig, så har fundet nogle billige på ebay. Har sukket længe efter nogle af de fine eksemplarer jeg har set hos Knitwedo, men der skal jo også lige være penge til garn ikke?

 

Ja strikketasker åbner op for noget helt nyt, for stof er også noget af det jeg er begyndt at købe mig fattig i. på trods af jeg kun har lavet to følgesvende ind til videre, har jeg stof til at ligge til mange flere. Men det kan i det mindste bruges som for til strikkede tasker også. Se bl.a. her fra mit indlæg om KBOS.

 

Det sidste jeg lige vil tippe op er min strikkemølle. Da jeg postede et billede med den på IG for nogle dage siden, fik jeg rigtig mange spørgsmål til den. Man kan få den fra prym på diverse danske webshops, rito har den bl.a. her, men jeg var tålmodig nok til at vente på min fra eBay, da jeg så kunne få den til halv pris (ja man er vel jyde) 🙂 Den er altså smart, især til hvis man laver meget babystrik, som ofte indeholder snore. Jeg er slet ikke tålmodig nok til at strikke dem selv.

Man skal lige lære den at kende, og man må ikke have for travlt når man bruger strikkemøllen er min erfaring, så kludrer det sammen, men har man tålmodigheden til det er at altså stadig langt hurtigere, end at strikke snorene selv.

 

OBS Indlægget indeholder reklamelinks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *